Makeuptips til “hooded eyes”

9203317_f520

Hvad har disse fire kvinder tilfælles? De har alle ‘hooded eyes’.

Nu tænker du måske: Hvad i alverden er ‘hooded eyes’? Det tænkte jeg hvert fald selv, første gang jeg stødte på det udtryk. Men jeg undersøgte sagen og fandt ud af, at jeg faktisk selv har det man kalder øjenform.

Men for at forklare det, så er det et udtryk for øjne, hvor man næsten ikke kan se øjenlåget, når øjet et åbent – af den simple grund at det stykke hud mellem øjenlåget og øjenbrynet hænger lidt. Det skjuler simpelthen den naturlige globelinje og får derfor øjenlåget til at se mindre ud, end det i virkeligheden er.

I mit tilfælde får jeg ekstra hooded eyes, fordi mine øjne også sidder dybt i ansigtet. I kan se det på billedet herunder.

1555393_582818718464703_1323108032_n

I får lige et eksempel mere her:

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 13.15.51

Hooded eyes lyder måske rigtig træls. For man kan hurtigt komme til at se lidt træt ud. Og jeg tror heller ikke, at det er den øjenform, som er den “ideelle” i forhold til det som anses som værende den klassisk smukke.

Men frygt ej! Hvis du også har hooded eyes ligesom jeg. For du kan stadig godt blive beauty queen, model eller hvad du går og drømmer om. Det er jeg hvert fald et levende bevis på.

Og der er mange smukke kvinder i verden med hooded eyes at se op til. Én af dem er den gude smukke skuespillerinde Blake Lively. Se lige hvor lækker og glamourøs man kan se ud med hooded eyes. Det er hvert fald utrolig god inspiration for mig!

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 13.18.46

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 13.17.31

Do’s and dont’s

For at få uimodståelige øjne er der nogle do’s and dont’s til hooded eyes. Det er nogle rigtig gode og brugbare redskaber. Så dem vil jeg gennemgå nu.

I kan se på billedet herover, hvilken forskel det har gjort for den svenske youtuber Helen Torsgården, der har lavet en video om det (på svensk).

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 13.13.52

Do’s

Øjenskygge: Læg en skinnende øjenskygge på øjenlåget for at få det til at syne større. Læg derefter en mat øjenskygge i din globelinje mens du har åbne øjne – øjenskyggen skal nemlig lægges lige over dit øjenlåg, for at få det stykke hud mellem dit øjenlåg og øjenbryn til at syne mindre. Blend det godt ud, så den matte øjenskygge bliver til en mere naturlig skygge, og der ikke er nogen hårde linjer. Læg evt. også en meget tynd streg af øjenskygge under øjet.

Eyeliner: Hvis du vil have eyeliner over øjet, skal du lægge en så tynd streg som overhovedet muligt, så den ikke ender med at fylde hele øjenlåget, når øjet er åbent. En tynd eyelinerstreg vil få din vippekant til at se mere fyldig ud, og du kan med fordel lave en lille eyelinervinge på ydersiden af øjet, for at få det til at syne større og samtidig få en cateye effekt. Læg en lys eyelinerstreg på øjets nederste våde kant, det vil nemlig være med til at åbne øjet op. Brug f.eks. en sandfarvet eyelinerblyant til dette.

Vipper: Krøl dine vipper med en vippebukker, så de bøjer flot opad – det vil nemlig åbne øjet og få det til at syne større. Vælg en mascara som giver længere vipper. Når du påfører din mascara, skal du fokusere på længden af dine vipper, så de bliver så lange som muligt.

Highlighter: Læg din highlighter (lys skinnende/glimmer øjenskygge) i det inderste af øjenkrogen – det vil være med til at åbne øjet op. Læg også en tynd streg highlighter lige under det yderste af dit øjenbryn, der hvor den buer mest – det giver en flot effekt.

Skærmbillede 2016-04-25 kl. 13.14.10

Don’t

Øjenskygge: Pas på med at lægge en skinnende øjenskygge i globelinjen over dit øjenlåg i stedet for en mat – din hud mellem øjenlåget og øjenbrynet vil nemlig komme til at syne større i stedet for mindre, og dine øjne vil dermed se endnu mere hooded ud.

Eyeliner: Undgå at lægge en tyk eyelinerstreg over øjet – da det vil komme til at se ud som om, at eyelineren fylder hele øjenlåget, når du har åbne øjne. Undgå også på med at lægge en sort eyelinerstreg i øjets nederste våde kant. Det vil nemlig få dine øjne til at syne mindre i stedet for større.

Vipper: Hvis ikke du krøller dine vipper, kan du risikere at dine øjne ser mindre ud. Pas på med at bruge en mascara, der kun giver volume og ikke længde til vipperne. Pas også på med kun at fokusere på vippernes rødder, når du påfører din mascara – får så får du ikke udnyttet vippernes potentielle længde.

Highlighter: Læg aldrig for meget highlighter under det yderste af dine øjenbryn. Hvis du trækker den for langt ned, vil din hud mellem øjenbrynet og øjenlåget komme til at syne større i stedet for mindre, og de vil dermed se endnu mere hooded ud.

Skærmbillede-2014-10-02-kl.-19.21.07-e1422700772137

Jeg håber, at i kunne lide dette blogindlæg og synes, at mine makeuptips er brugbare. Skriv gerne en kommentar, hvis du ønsker flere makeuptips til andre øjenformer.

- Love, M

2 tanker om "Makeuptips til “hooded eyes”"

 1. Fedt, fedt, fedt! Anede slet ikke, at det var en ting. Har længe overvejet, hvordan i al verden jeg skulle lægge make-up på mine øjne, når jeg havde så meget hud der hvor andre har synlige øjenlåg… Tak!

  • Hej Stephanie!
   Selv tak! Og mange tak for din kommentar! Jeg er glad for at du kan bruge mine makeuptips!
   Jeg anede heller ikke selv, at det var en ting, før jeg stødte på det på nettet. Det er dejligt at vide, så man kan lægge en endnu flottere makeup.
   Knus Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>