Gulerodssuppe med kikærter og linser

IMG_7903

Så er det igen blevet tid til en opskrift på bloggen! I dag skal det nemlig handle om den lækre gulerodssuppe, jeg lavede forleden. Den er fantastisk, fordi den er super sund, smager himmelsk og nem at lave.

Da jeg lavede denne suppe, gik jeg ikke efter en bestemt opskrift. Jeg elsker at eksperimentere med nye opskrifter og har efterhånden lavet så mange supper, at jeg nu finder på mine egne opskrifter i hovedet at gå ud fra. Det lykkes heldigvis altid meget godt. Jeg har fundet en opskrift på nettet, der minder meget om min suppe, så det er den jeg deler med jer her.

IMG_7898

Gulerodssuppe med kikærter og linser (4 personer)

Jeg havde nogle rester af kylling i køleskabet, som jeg skar i stykker og anvendte som topping på suppen. Det er ikke en del af opskriften, men det er jo op til en selv at være kreativ med topping.

Ingredienser

2 spsk. olie. 1 hakkede løg. 2 fed hakket hvidløg. 2 cm hakket/revet ingefær. 5 gulerødder. 1 liter grøntsagsbouillon. 100 gram røde linser. 200 gram kogte kikærter. 1 lille dåse kokosmælk. Evt. kokosflager til servering.

Sådan gør du:
Skær løg, hvidløg og ingefær i mindre stykker, kom det i gryden med olie og rør lidt rundt. Efter et par minutter tilsættes de grofthakkede gulerødder, og når de har fået lidt farve, hældes der bouillon og linser ved. Gryden koger under låg i 25 minutter. Herefter tilsættes de kogte kikærter og kokosmælken og suppen blendes med en stavblender. Smag til med salt og peber og servér – f.eks. med kokosflager på toppen.

Skærmbillede-2014-10-02-kl.-19.21.07-e1422700772137

God fornøjelse og god appetit!

Love, Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>